top of page

Leverans och upphämtning

Allmänt

Vi tar ansvar för alla leveranser. Det är kundens ansvar att ange korrekta och tillräckliga uppgifter för att genomföra leveransen. Kunden är också ansvarig för att känna till eventuella regler för speciella produkter i deras område eller land. Vi kan inte ansvara för att känna till alla lagar i alla länder, men om vi upptäcker att en beställare inte har rätt att importera en produkt kan vi makulera beställningen. Bedrägliga beställningar är inte berättigade till återbetalning.

 

Vi förbehåller oss rätten att välja transportör baserat på vad vi anser vara bäst. Vi försöker att följa kundens val i den mån det är möjligt, men ibland kan beskaffenheten av godset eller transportörens villkor göra att vi måste välja en annan transportör. 

 

Leveranser sker enligt transportörens villkor. Vi strävar efter att skicka alla beställningar inom 48 timmar under helgfria vardagar. Leveranstiden inom Sverige är vanligtvis 1-2 dagar, men vi kan inte garantera exakt leveranstid. Inom EU tar leveransen vanligtvis 2-5 dagar. Vi levererar inte utanför EU. Kundens spårningsnummer skickas via e-post vid avsändning av leveransen (gäller inte brevtjänster). Genom att klicka på spårningsnumret i e-postmeddelandet kan kunden följa leveransen.

 

Eventuella reklamationer angående saknade leveranser måste göras via e-post inom 30 dagar efter att vi har bekräftat utleveransen. Vi uppskattar dock att ni kontaktar oss inom 14 dagar, eftersom det är den vanliga tiden för att godset ska ligga kvar på utlämningsstället om det har blivit aviserat men inte hämtats.

 

Avisering av leverans sker enligt transportörens rutiner via e-post, SMS eller brev. Det är viktigt att kunden fyller i korrekta uppgifter.

Ej uthämtade sändningar och postförskott

Om en sändning returneras till oss på grund av felaktiga uppgifter, obetald postförskott eller att den inte har hämtats i tid, kommer kunden debiteras för eventuella kostnader. För närvarande debiteras 250 kr för retur och hantering.

Avhämtning

Vi erbjuder möjligheten att hämta varor från vår verkstad i Tungelsta, belägen på Södertäljevägen 55.

 

Vänligen observera att utlämning av varor sker tidigast 24 timmar efter att köpet har genomförts. Hämtning kan endast ske på vardagar mellan kl. 16:00 och 21:00, samt lördagar och söndagar mellan kl. 10:00 och 16:00.

 

Vi förbehåller att öppettiderna kan variera. Kontakta oss för vidare information.

 

För att kunna hämta varan måste betalningen ha genomförts via Tradera dagen innan avhämtningen. Vänligen ta med dig en giltig legitimation. Om varan inte har hämtats ut inom 7 arbetsdagar förbehåller vi oss rätten att häva köpet. Observera att det inte är möjligt att betala för varorna i verkstaden, och hämtning av varor kan endast ske under angivna tider.

 

För "Endast Avhämtning" finns även möjlighet att boka externt bud. Kunden ansvarar då för att boka budet och täcka dess kostnad. Vänligen kontakta oss via granebergs.info@gmail.com för att meddela att ett bud kommer att hämta varan. Bud kan endast komma under våra angivna öppettider.

Force Majeure

Granebergs Trädgård och Snickeri (Graneberg) tar inget ansvar för eventuella förseningar som orsakas av omständigheter utanför Granebergs kontroll, såsom allmän arbetskonflikt, krig, brand, blixtnedslag, terroristattacker, ändrade myndighetsbestämmelser, tekniska problem, fel i el-, tele- eller dataförbindelser eller annan kommunikation, samt fel eller förseningar i tjänster från underleverantörer på grund av dessa omständigheter. Dessa omständigheter utgör befrielsegrund och medför att både skadestånd och andra påföljder undanröjs. Om en sådan situation skulle uppstå kommer Graneberg att informera Kunden vid både början och slutet av den aktuella perioden. Om omständigheten varar längre än två månader har både Kunden och Graneberg rätt att omedelbart häva köpet.

bottom of page